Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La taula paritària Gobierno-Generalitat es posarà en marxa en 15 dies i sotmetrà a consulta ciutadana els seus acords

|

- Publicitat -

L’acord entre PSOE i ERC sobre la investidura de Pedro Sánchez inclou el compromís de crear una nova taula de negociació paritària entre el Gobierno i el Govern català per buscar una solució al “conflicte polític” a Catalunya, segons recull el document que aquest dilluns ha avalat el Consell Nacional dels republicans per àmplia majoria.

Aquesta taula, que s’ha de compondre amb els membres que cada delegació decideixi, es posarà en marxa en el termini de 15 dies des de la formació de l’Executiu espanyol i “actuarà sense més límits que el respecte als instruments i als principis que regeixen l’ordenament jurídic democràtic”.

Publicitat

L’objectiu és que les mesures que es proposen per a materialitzar els acords a què arribi aquesta taula es sotmetin, si s’escau a la validació de la ciutadania de Catalunya a través d’una consulta “d’acord amb els mecanismes previstos o que puguin preveure en el marc de el sistema juridicopolític”.

Et pot interessar  Aragonès fa una crida a obtenir la "força" necessària el 12-M perquè la Moncloa digui 'sí' al referèndum
Publicitat

Opinió

Minut a Minut