Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La repressió no s’atura: demanen més de 2 anys de presó a 3 activistes de Lleida per penjar una pancarta a la seu del PSC

|

- Publicitat -

Dos activistes que van penjar una pancarta a la seu del PSC a Lleida seran jutjats el pròxim 30 de març, en el que és un nou cas de repressió judicial envers les protestes populars contra l’empresonament del raper Pablo Hasél. Tots dos s’enfronten a una petició de 2 anys i 9 mesos de presó, motivada per la denúncia del PSC. Així ho ha confirmat la Plataforma Antirepressiva de Ponent a través de Twitter, on també han anunciat concentracions de suport pels dos encausats; la primera està prevista pel 25 de març a les 19 hores de la tarda a la plaça de la Catedral, mentre que la segona serà el mateix dia del judici a la plaça de Sant Joan.

Els fets pels quals jutgen van tenir lloc l’any 2018, quan una quinzena de protestants van entrar a la seu del PSC a Lleida per penjar una pancarta reivindicant els drets i llibertats democràtiques després que es conegués l’ordre d’empresonar Pablo Hasél. Aquest fet va motivar una denúncia per part del PSC aquell mateix dia, i segons informen des de la Plataforma, “la Brigada d’Informació es va posar mans a l’obra, identificant, com sempre fent ús de les seves llistes negres, a persones conegudes per participar en els moviments socials“. Per si no n’hi hagués prou, recentment dos dels encausats van assabentar-se que havien estat víctimes de l’espionatge amb Pegasus.

Publicitat

Ara, la Plataforma denuncia que anys després d’aquests fets la injustícia torna a actuar demanant penes de presó per aquest acte de protesta. Critiquen que “el Gobierno més progressista de la història” del PSOE i Podem no és diferent, ja que continua “perpetuant la repressió”, fins i tot per penjar una pancarta, i denuncien que lluny de derogar la Llei Mordassa, aquesta s’ha ampliat també a l’àmbit digital.

Et pot interessar  #EspanyaIrreformable L'Audiència Nacional cita les defenses de l’operació Judes' per Dilluns de Pasqua: "És una jugadeta més"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut