Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La raó d’Estat que va crear els GAL és la que manté tancats els presos i preses polítics

El líder de JxCAT admet que la causa judicial s'instrueix des d'un de partida que fa "por"

|

- Publicitat -

“L’estratègia del Tribunal Suprem està decidida fa molts mesos”, així de contundent s’ha mostrat Jordi Sànchez en l’entrevista que avui ha publicat el diari Ara on assegura que l’Estat és conscient, des de desembre, “dels riscos que per als seus interessos representen les diverses justícies europees”. L’expresident de l’ANC creu que la prevaricació del jutge Llarena a l’hora de presentar i retirar les euroordres rau en unes estratègies “impròpies d’un jutge instructor”.

El president del grup parlamentari de JxCat considera que la causa judicial instruïda segueix els criteris de “la raó d’estat que es visibilitza el 3 d’octubre”: “La raó d’estat fa por, no entén ni de drets ni de compassió. Als anys vuitanta la raó d’estat creava els GAL i enterrava les seves víctimes amb calç viva. Ara tot és aparentment més civilitzat. Però la raó d’estat és la que fa nou mesos llargs que ens manté a la presó i la que tothom ha vist inventar uns fets i una violència per justificar la seva crueltat”.

Publicitat

Aquesta raó d’Estat, assegura, és la que els ha portat a fer en pocs mesos “el ridícul i a guanyar-se el desprestigi davant la Unió Europea i la justícia dels grans estats europeus”. Ja que, sosté, la raó d’estat no entén “ni de drets ni de llibertats ni de democràcia. A nosaltres la raó d’estat ja ens ha condemnat i només ens salvarà el Tribunal Europeu de Drets Humans. El judici serà poc més que un gran ‘attrezzo’ però sense cap credibilitat. No tindrem un judici just”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut