Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

La privatització de l’Educació Superior: una tendència que amenaça l’educació pública

|

- Publicitat -

El sindicat Comissions Obreres ha denunciat que ha detectat una tendència a l’alça en la privatització de l’educació. És a dir, CCOO ha subratllat que s’ha dinamitat la inversió en educació pública mentre, simultàniament s’ha augmentat els fons per a l’educació concertada. Francisco García, responsable de la federació educativa, i Unai Sordo, secretari general de CCOO n’han culpat la LOMCE.

L’expansió de l’educació privada ha succeït especialment en les etapes postobligatòries, ja que després d’assolir un màxim en les obligatòries, s’ha continuat invertint en aquesta fase educativa. Actualment, Espanya és un dels països amb una major inversió en les escoles concertades, tal com explica elDiario.es

Publicitat

Així, s’ha detectat que aquest canvi de paradigma va iniciar-se en el batxillerat i ha anat continuant en la resta d’etapes. A més a més, s’ha posat en relleu que la Formació Professional està en auge, possiblement perquè els estudis de grau no són capaços d’aportar uns beneficis significatius als seus estudiants en comparació amb els d’FP, però sí que suposen una dedicació molt major.

ElDiario.es apunta que aquesta situació ha estat especialment greu a Madrid i Catalunya, ja que molts joves s’han quedat sense plaça a la Formació Professional a causa del sobtat augment, però destaca la voluntat de la Generalitat per resoldre-ho.

El sindicat ha conclòs afirmant “l’escassa ambició de les administracions educatives per afrontar els nous reptes” i “una actitud de cercar l’estalvi de despeses” són dues de les possibles causes de la privatització del sector.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut