Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La premsa francesa critica el musical espanyol que glorifica la colonització

|

- Publicitat -

El diari parisenc ‘Libération’ ha posat la lupa en l’estrena del musical Malinche, el nou projecte musical de Nacho Cano -membre fundador de Mecano- que es va estrenar a Madrid el 15 de setembre del 2022. En un article publicat el passat diumenge, la premsa francesa denuncia que la comèdia fa una “relectura” de la colonització la qual deixa molt ben parada la tasca de “l’invasor”. “Els espanyols teníem la necessitat de posar en escena el millor de la nostra arribada al nou món, el que vam generar, un mestissament que va donar lloc a un país màgic”, diu Nacho Cano, segons el diari francès.

En el musical es presenten dos lemes que anuncien el color d’un dels musicals més grans que s’ha vist mai a Espanya: “Una celebració de mestissatge i diversitat”, d’una banda, “la història d’amor que va canviar el món”, una altra. L’espectacle ha generat un enfrontament entre la premsa madrilenya més conservadora i la d’esquerra, que ha desencadenat interpretacions i crítiques molt dispars sobre l’estrena del musical.

Publicitat

‘Libération’ també assenyala que el gran musical ha estat batejat per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que “vibra” amb l’espectacle i que hi sent “orgull nacional”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut