Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La plataforma Zeroport convoca una manifestació contra l’ampliació i reclama un debat públic “amb un mínim de rigor”

|

- Publicitat -

La plataforma Zeroport, que està en contra de l’ampliació tant de l’aeroport del Prat com del port de Barcelona, ha anunciat la convocatòria d’una manifestació el pròxim dissabte 4 de març a les sis de la tarda a la Plaça de Catalunya, a Barcelona, per protestar contra els plans d’ampliació i modernització de l’aeroport. L’entitat critica la campanya que s’ha fet per “instal·lar a l’opinió pública un marc fal·laç” i donar per fet que la infraestructura s’ha d’ampliar i que “només cal discutir el com”. A la vegada, també acusa els partidaris de l’ampliació de tenir una “limitada representativitat social tot i la seva omnipresència comunicativa” i afirmen que “bàsicament representen a la patronal”. Amb tot, reclamen un debat amb “un mínim rigor i qualitat”.

L’entitat subratlla que “hi ha arguments de sobres” per descartar l’ampliació de l’aeroport, destacant-ne principalment les raons ambientals, econòmiques i socials. La concreció del projecte suposaria, a ulls de la plataforma, empitjorar la contaminació de l’aire a l’àrea metropolitana de Barcelona “amb greus efectes sobre la salut dels seus habitants” i sobre l’equilibri ja “molt precari” dels ecosistemes del Delta del Llobregat. D’altra banda, també remarquen que els impulsors de l’ampliació del Prat no tenen en compte que “a curt/mitjà termini l’energia fòssil serà cada cop més cara” i que “no es podrà mantenir l’actual sistema de consum globalitzador i de desplaçaments”.

Publicitat

“Si veritablement tinguessin present aquesta realitat, fa temps que estarien pensant com afrontar aquest obligat decreixement de l’activitat econòmica de la millor manera possible i, alhora, reconsiderant de dalt a baix el paper futur de les grans infraestructures”, asseveren.

La plataforma també critica que el debat sobre la possible ampliació “obvia la gran oposició” que existeix vers el projecte, tot lamentant “l’escàs reflex mediàtic” del seu posicionament. Per aquest motiu, reclama “un debat públic que tingui un mínim rigor i qualitat i no vagi a rebuf de l’agenda d’uns sectors molt concrets i amb uns interessos molt directes vinculats al fet que aquest projecte antiecològic i antisocial”.

Et pot interessar  Urtasun insta Illa a abandonar el projecte de Hard Rock si vol fer un veritable pla contra la sequera

El posicionament de Zeroport coincideix amb la presentació fa uns dies d’una proposta per ampliar l’aeroport amb la construcció d’una nova pista sobre el mar a un quilòmetre i mig de la costa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut