Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La persecució als CDR continua: L’Audiència Nacional manté el processament per terrorisme contra 12 encausats del 23-S

El jutge Castellón torna a tancar el sumari i manté processats per "pertinença a organització terrorista" a 12 dels detinguts en l'Operació Judes

|

- Publicitat -

La repressió judicial contra l’independentisme no cessa. L’Audiència Nacional manté el processament per “pertinença a organització terrorista” contra 12 dels CDR detinguts en el marc de l’Operació Judes. A vuit d’ells els atribueix també el delicte de tinença, dipòsit i fabricació d’explosius de caràcter terrorista.

El jutge Manuel García Castellón ha tornat a tancar el sumari per segona vegada, després que hagués de reobrir-lo en estimar-se el recurs d’un dels acusats, que demanava ampliar la instrucció.

Publicitat

Alerta Solidària havia denunciat que el jutge no havia lliurat a les defenses el contingut de les diligències secretes fins pocs dies abans que es tanqués el sumari per primer cop, malgrat les diferents resolucions que ordenaven al magistrat el lliurament d’aquest contingut. Les defenses es van quedar sense marge de maniobra per actuar i, per això, van demanar allargar la instrucció malgrat que el sumari estava tancat.

Et pot interessar  Operació Judes: Alerta Solidària aconsegueix reobrir la causa per defensar els CDR acusats de terrorisme 

El magistrat manté la mateixa situació a 12 dels 13 detinguts, ja que per a un d’ells ja es va arxivar el cas ara fa un any. L’Audiència envia a judici el sumari a la sala penal un cop practicades “les diligències que s’han reputat necessàries i útils per a l’esclariment dels fets”.

“La instrucció sumarial ha vist completa la seva finalitat, identificant els responsables del fet, qualificant el delicte i assegurant les persones i béns que han de respondre del mateix”, conlou la resolució del jutge.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut