Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La Moncloa té 10 dies per entregar les actes de la taula de diàleg a Transparència

|

- Publicitat -

El Consell de Transparència i Bon Govern (CTBG) ha resolt que el ministeri de la Presidència de l’Estat espanyol té 10 dies per remetre les actes de la taula de diàleg, així com els informes o manifestos polítics o jurídics que s’han compartit amb la Generalitat en les reunions de la taula. La resolució arriba després que una ciutadana anònima reclamés la informació perquè “segueix amb interès” la gestió del procés independentista. Des de la Moncloa, que en un primer moment van denegar la petició, asseguren que aquesta vegada se li ha donat resposta, però es desconeix si la ciutadana i el CTBG estan satisfets, segons l’Ara.

EL CTBG, l’òrgan independent que fa que es compleixi la llei en matèria de transparència, reclamava al ministeri de la Presidència que aportés documents on s’informés del nom dels integrants de la taula, el calendari, els acords adoptats i els informes, manifestos o pronunciaments polítics i/o jurídics compartits a la taula. El ministeri va negar-se, al·legant que la taula no és un òrgan de cooperació administrativa sinó un “fòrum informal de diàleg entre els dos governs”, i que la informació necessària (les notes de premsa de les reunions celebrades fins ara) la publicaven a la pàgina web. Tanmateix, la llei marca clarament que s’ha de compartir la informació i documentació oficial que estigui en poder de l’òrgan requerit, que és el ministeri de la Presidència.

Publicitat

Per tot això, el CTBG ha marcat en 10 dies el termini perquè la Moncloa enviï còpia de la documentació al consell, per assegurar el compliment de la llei.

Et pot interessar  El govern espanyol compleix l'amenaça i porta al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut