Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Moncloa ara té por a l’extrema dreta del govern de Mañueco

|

- Publicitat -

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha lamentat aquest dimarts que contràriament al que ha passat a França, on totes les formacions polítiques han establert un cordó sanitari a la ultradreta, a Espanya “el principal partit de l’oposició s’ha abraçat als plantejaments de la ultradreta” i li ha “obert de bat a bat les portes” de les institucions. Una “mala notícia per al nostre país”, ha dit, i “per a la democràcia”. Rodríguez ha advertit que el seu govern “estarà atent i vigilant per combatre aquests posicionaments que agredeixen i ataquen els drets de les dones”. “Lamentem que la primera decisió de Feijóo sigui exactament la contrària al que està fent la dreta europea”.

Rodríguez ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres l’endemà de la investidura d’Alfonso Fernández Mañueco com a president de Castella i Lleó amb els vots del PP i de Vox.

Publicitat

Una decisió del PP que “consolida” Vox a les institucions i que “va en la direcció contrària del que fa la dreta europea”. “És molt greu que el PP s’abraci a formacions polítiques que atempten contra el sistema democràtic i constitucional del nostre país”, ha dit.

La portaveu del govern espanyol ha recordat que el vicepresident de Castella i Lleó i líder de Vox a la regió, Juan García-Gallardo, va recordar aquest dilluns que la seva formació vol derogar l’article 8 de la Constitució, el de l’Estat de les autonomies.

Ha recordat que el desplegament de les autonomies ha suposat avenços en la protecció social, l’educació i la sanitat i, per tant, atacarlo va en contra dels drets dels ciutadans. A més, ha recordat que Vox ha arribat a qualificar de ‘xacra’ la sanitat pública i universal.

Feijóo, segons Rodríguez, “s’ha posicionat al costat incorrecte de la història”.

La ministra de Justícia, Pilar Llop, també considera “molt greu” l’acord assolit entre el PP i Vox perquè implica que els populars assoleixen acords “amb una força política que nega una qüestió d’Estat com és la lluita conta la violència de gènere”.

Et pot interessar  ERC, Comuns i CUP signen un compromís per a no pactar amb Vox ni amb Aliança Catalana

Llop ha recordat que Vox no va votar a favor del pacte de violència de gènere al Congrés i “nega que a Espanya hi ha més de 1.000 dones assassinades des del 2003 i més de 40 nens des del 2013 pel masclisme”.

“El PP que és un partit que ha governat aquest país i que va votar a favor del pacte d’Estat contra la violència de gènere”, ha dit i, per tant, “ha de fer una clara reflexió, perquè parlar de violència intrafamiliar suposa posaren perill els drets de les dones i dels nens, i invisibilitzar que existeix una violència especifica que ataca les dones”.

Llop acusa el PP de vulnerar la Constitució

Llop també ha qualificat de “greu” que el coordinador del PP, Elías Bendondo, hagi apuntat que ara per ara per als populars no és una prioritat la reforma del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Segons la ministra de Justícia, la renovació és “una qüestió d’Estat que afecta els drets dels ciutadans, perquè el CGPJ nomena els membres del Tribunal Suprem que fan jurisprudència per als tribunals d’instància”.

A més, ha recordat que la no renovació no permet nomenar membres per part del Suprem. “Ja hi ha un endarreriment de més de 1.000 afers l’any, un perjudici innegable, i això sense parlar del desprestigi internacional per la manca de renovació i per les sospites que alguns llancen sobre falta d’independència dels jutges perquè sotmeten la no renovació a qüestions polítiques”.

Rodríguez: “No són murris”

Rodríguez també ha lamentat que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, hagi qualificat de “murris” els empresaris que es van endur comissions milionàries per les importacions de material sanitari defectuós per a l’Ajuntament de Madrid.

“És d’una “condescendència que no es pot acceptar”, perquè “no són nens, són adults, i si som adults, quan es tracta de comissions en afers de contractes públics hem de parlar de corrupció i abordar i lluitar contra la corrupció”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut