Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La meitat de les famílies catalanes tenen “dificultats” per pagar les despeses de la llar i els aliments frescos, segons l’OCU

Les llars amb "greus problemes" per arribar a final de mes ascendeixen fins al 8%

|

- Publicitat -

La meitat de les famílies de Catalunya tenen “dificultats” per pagar les despeses de la llar i els aliments frescos, segons un estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). En la mateixa línia, un 69% de les llars han tingut dificultats per estalviar durant l’últim any per l’impacte de la inflació, percentatge que contrasta amb el 56% del 2020. Les famílies que es troben amb “greus problemes” per arribar a final de mes ascendeixen fins al 8%, mentre que el 2020 eren el 3%. Tot i això, la xifra se situa per sota de la mitjana de l’Estat, que és de l’11%, és a dir, pràcticament una de cada deu famílies. Per tot plegat, l’OCU ha demanat incrementar les ajudes directes a les famílies vulnerables.

En relació amb les despeses que resulten especialment difícils d’afrontar, un 53% dels enquestats assenyalen els rebuts de l’electricitat, el gas i l’aigua. Un 48% apunten als aliments frescos, un 42% les fruites i les verdures i un 40% els aliments bàsics com el pa, la pasta, l’arròs, l’oli o els làctics. Destaca també que gairebé la meitat de les llars (49%) tenen dificultats per visitar el dentista i un 20% de les famílies asseguren que aquesta despesa està fora del seu abast.

Publicitat

L’estudi s’ha fet a partir de 4.122 enquestes a residents de l’Estat, dels quals 515 eren a Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut