Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

La Marató de TV3 recapta més de 8 milions d’euros per a la salut cardiovascular

|

- Publicitat -

La 31a edició de La Marató de TV3 ha aconseguit de nou una xifra espectacular que demostra la solidaritat i el compromís dels catalans i catalanes amb la salut cardiovascular. L’actualització final del comptador del programa xifra la suma de diners recaptada en 8.034.807 euros. Els més de 8 milions d’euros assolits es dedicaran a la recerca i la sensibilització sobre les malalties cardiovasculars, que són la primera causa de mort als països desenvolupats.

La Marató ha comptat també amb 3.132 iniciatives de 2.126 entitats arreu de Catalunya, en un dia en què el poble català surt al carrer per mostrar el seu compromís amb la investigació mèdica.

Publicitat

Les donacions s’han recollit a través de diferents vies, com ara internet, transferència bancària, Bizum, caixers automàtics i el telèfon 90021500. A la centraleta de la Marató van participar, com és costum, personatges cèlebres de l’actualitat catalana, com ara Pilarín Bayés o el president Pere Aragonès, així com desenes de voluntaris i voluntàries. Les donacions podran continuar fent-se fins al 31 de març de 2023.

Els equips de recerca que treballen en salut cardiovascular podran optar als fons recaptats a través de la convocatòria d’ajudes que la Fundació La Marató de TV3 obrirà el mes de febrer del 2023. Els treballs candidats seran sotmesos a un procés d’avaluació internacional, i els projectes escollits es coneixeran durant el darrer quadrimestre del 2023.

Aquest any, la Marató ha tornat a assolir una xifra de la qual el poble català pot estar-ne orgullós. Malgrat la situació actual, marcada per la inflació i l’augment del cost de vida, els catalans i catalanes han tornat a solidaritzar-se amb la causa. L’any passat, que la Marató estava dedicada a la salut mental, es van recaptar 9.022.147 euros; el 2014, quan el programa va dedicar-se a les malalties del cor, el marcador va arribar als 11.403.593.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut