Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Gerro d’aigua freda a Catalunya Nord i a l’Alguer per la falta de potència del Sx3

|

- Publicitat -

El nou SX3 no ha causat bones sensacions ni a Catalunya Nord ni a l’Alguer, no perquè el contingut no els hi agradi; sinó perquè no el poden arribar a veure. A molts territoris de parla catalana de fora de l’estat espanyol no els arribava la connexió. Tot i això, el nou canal adreçat a la mainada va entrar per a la porta gran a la televisió pública: va batre el rècord d’audiències i d’usuaris únics a internet, i ha sumat 1,2 milions de reproduccions de vídeo. Pel que fa a la televisió, ha aconseguit que 674.000 persones sintonitzin el SX3.

Tot i això, no tot han sigut alegries i bones notícies. El Col·lectiu 2 d’abril denuncia aquest “abandonament” per part dels “responsables de la televisió de Catalunya i dels responsables polítics”.

Publicitat

“El català aquí dalt és entès per 60% de la gent i pot ser parlat per 30% segons les enquestes, però l’estat francès n’ha fet una llengua invisible i inaudible, en particular als mitjans de comunicació”, denuncien en un comunicat. En aquest sentit, lamenten que el nou canal de TV3 dirigit per a la canalla no el puguin veure ni des de Catalunya Nord ni des de l’Alguer: “És una gran sort per als infants que van a les escoles i col·legis catalanes o bilingües i per als infants que no tenen aquesta sort. Però una gran part de programes no podran ser vistos des d’aquí”. Cal recordar que el Col·lectiu 2 d’Abril, que fa anys va aconseguir que les emissions de TV3 arribessin també a les comarques nord-catalanes.

Et pot interessar  El corresponsal de París de RTVE nega la catalanitat de la Catalunya Nord i fa befa que Puigdemont se senti "com a casa" a Elna
Publicitat

Opinió

Minut a Minut