Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La llum assoleix el seu preu més baix des del maig del 2021

|

- Publicitat -

El preu de la llum descendeix per primera vegada en els últims 19 mesos, els quals han estat marcats per la crisi energètica, que ha disparat els preus, i una inflació desorbitada. Així, l’electricitat assolirà el seu preu més baix des del maig del 2019, quan encara no s’havia establert un topall al preu del gas, i es pagarà a 21,12 euros/MWh, segons els registres de l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE).

Aquesta davallada en el preu, mai vista en aquest any, es deu principalment al fet que les altes temperatures d’aquest mes de desembre, el més calorós fins ara, han provocat un descens de la demanda; també a l’increment de la generació d’energia hidràulica i eòlica gràcies a les pluges i al vent de les últimes setmanes, fet que ha permès reduir la producció d’energia a partir de cremar gas, que és la font més cara per produir-ne, abaratint-ne considerablement el preu. Finalment, perquè els països europeus, davant la por que Rússia deixés de subministrar gas, van avançar la compra de reserves de gas per produir electricitat i ara, amb les reserves plenes, n’han reduït la compra. Tots aquests factors fan que la demanda i, conseqüentment el preu, baixin.

Publicitat

Tanmateix, d’aquest abaratiment només se’n beneficiaran els consumidors que tinguin la tarifa regulada o PVPC, segons informa el 324.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut