Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

La ‘Kings League’ de Piqué i l’Ibai rectifica: la lona desplegada a la Diagonal s’exhibeix ara únicament en català

La lona original desplegada a la Diagonal invisibilitzava la llengua catalana

Maria Garcia 14/03/2023
La lona promocional de la 'Kings League' amb el missatge únicament en català. Foto: @ernest_sant via Twitter

El passat 10 de març, una lona gegant a l’estil de Joan Laporta, però pertanyent a la ‘Kings League’, la lliga de futbol presidida per Gerard Piqué i l’Ibai Llanos, apareixia penjada en un edifici de la Diagonal, a Barcelona, per promocionar els últims partits d’aquesta competició que tindran lloc al Camp Nou. La campanya de màrqueting, que va generar sorpresa i expectació als ciutadans que passejaven per la Diagonal, també va rebre crítiques, ja que el missatge principal apareixia en llengua castellana i en negreta, mentre que la llengua catalana quedava relegada a un segon pla i era pràcticament invisible als ulls dels vianants, doncs la tipografia escollida era transparent i molt fina.

“Que omplim el Camp Nou els fa molta por”, deia la pancarta original, tot i que el primer missatge era en castellà i, just a sota, podia apreciar-se la traducció al català. Ara, tres dies després del desplegament de la lona, aquesta ha aparegut de nou lleugerament modificada i, finalment, prioritzant la llengua catalana per sobre la castellana. Un fet normal, tenint en compte que els presidents de la competició resideixen a Barcelona i la seva àrea metropolitana, i que els partits es disputaran al camp del FC Barcelona, però que no s’havia donat fins ara.

Gerard Piqué, que el matí d’aquest dimarts, 14 de març, ha concedit la seva primera entrevista després de tot l’enrenou mediàtic arran de la seva separació amb la cantant Shakira, ha parlat sobre aquest canvi de la lona a RAC1. L’exfutbolista del Barça ha explicat que, si bé la pancarta original estava en els dos idiomes, van prioritzar el castellà per tal que la campanya “es fes viral”. Un cop aconseguida aquesta visibilitat, i seguint el pla establert, la idea era “fer-la només en català”. Ara, la pancarta pot llegir-se únicament en llengua catalana.