Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

La justícia reclama al govern espanyol la desclassificació de documents “secrets o reservats” del ‘Catalangate’

La jutgessa del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona veu "imprescindible" la desclassificació dels documents relatius al cas per tal que la directora del CNI, Esperanza Casteleiro pugui declarar

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció número 20 de Barcelona ha reclamat al govern espanyol que desclassifiqui documents “secrets o reservats” del ‘Catalangate’, en el marc de la querella presentada per l’eurodiputada d’ERC Diana Riba, i el president parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, sobre l’espionatge a independentistes amb ‘Pegasus’. La magistrada d’aquest jutjat que porta el cas ha remès un suplicatori al Consell de Ministres per exigir tota la informació que pugui estar vinculada a la pròxima declaració de la directora del CNI, Esperanza Casteleiro. Per tal que Casteleiro pugui declarar, la jutgessa veu “imprescindible” la desclassificació dels documents secrets relatius al cas.

Publicitat

L’advocat Andreu Van den Eynde, que representa els dos polítics d’ERC, avisa que si no es desclassifiquen els documents, la directora del CNI podria “escudar-se en el secret oficial per no fer una declaració efectiva, tal com va fer davant del comitè Pegasus del Parlament Europeu”. En tot cas, però, el govern espanyol ha afirmat a través d’una comunicació a l’ONU que està disposat a desclassificar informació sobre el ‘Catalangate’, però amb la condició que ho demani un tribunal. En un comunicat, ERC espera que el govern espanyol atengui la petició i remeti al jutjat la documentació secreta.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut