Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La JNC es posiciona a favor de la consolidació de JxCat

Reconeixen, a més, el lideratge de Carles Puigdemont, dels presos i el mandat derivat de l’1-O

Redacció
Redacció 03/07/2020
La secretària general la JNC, Judith Toronjo, en conversa amb l'ACN davant el Parlament, el 4 d'abril de 2019 (Horitzontal)

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) s’han posicionat a favor de la consolidació de JuntsXCat i han volgut evidenciar la voluntat de compromís de la JNC amb l’acord final que s’assoleixi així com seguir sent “l’organització juvenil de referència” de JxCat.

A més, no posen en dubte el lideratge de Carles Puigdemont i dels presos així com el mandat derivat de l’1-O. En aquest context, han anunciat que presentaran al Consell Nacional de la JNC, que celebraran l’11 de juliol, una moció que plantegi el paper que han de jugar davant l’escenari que s’obre “amb la voluntat d’aconseguir un consens entre la militància”.

Tot i això, han demanat aquest divendres al PDeCAt i la Crida Nacional per la República que no trenquin les negociacions que mantenien i busquin la consolidació de JxCat “com a organització política referent de l’independentista”.

“Una aliança forta entre les parts seria el millor dels escenaris”, subratllen en diversos missatges al seu compte de Twitter.