Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

La JEC obliga Puigdemont i Comín a recollir l’acta d’eurodiputat a Madrid

Tanca la porta a la petició de Lliures per Europa d’emetre les credencials sense la seva presència

Agències 13/06/2019
Puigdemont i Comín, en una imatge d'arxiu

La Junta Electoral Central (JEC) ha aprovat aquest dijous una resolució que estableix que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín han de jurar o prometre l’acta d’eurodiputats físicament a Madrid per poder rebre la credencial de proclamació de diputats electes. La JEC tanca la porta d’aquesta manera a la petició de Lliures per Europa, que havia demanat a l’àrbitre electoral que expedís les credencials de Puigdemont i Comín sense obligar-los a desplaçar-se a Espanya.

La JEC ho impedeix establint que els candidats electes han de jurar o prometre l’acatament de la Constitució en un acte que tindrà lloc dilluns 17 de juny a les 12 hores al Congrés dels Diputats i advertint que només lliurarà la credencial de proclamació de diputats electes quan s’hagi produït aquest jurament o promesa.

Per tant, continua la resolució de l’àrbitre electoral, només comunicarà al Parlament Europeu “la relació de diputats electes que hagin complert el requisit de prestació de jurament o promesa d’acatament de la Constitució” i “en el moment en què es produeixi aquest acatament”.