Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La Intersindical carrega contra la Reforma Laboral: “No volem aquesta llufa! Plantem cara!”

|

- Publicitat -

El sindicat nacional i de classe “La Intersindical” ha posat de manifest que la Reforma Laboral que s’està tramitant per aprovar-se el 28 de desembre suposa una pèrdua de drets per a la classe treballadora, i més específicament per a la catalana.

El sindicat ha apuntat que la normativa “no té en compte la realitat socioeconòmica de Catalunya”, ja que imposa la negociació col·lectiva estatal. Ha apuntat que aquesta llei permetrà els acomiadaments col·lectius “sense autorització administrativa”.

Publicitat

És a dir, que facilitarà que es pugui “desindustrialitzar el nostre país”, sense que les empreses tinguin conseqüències per comerciejar amb els llocs de treball. Així, ha lamentat que la normativa prova de modificar el model català per dur-lo a un de “baixos salaris i precarietat estructural”.

Ha lamentat que aquesta normativa afectarà “el benestar de les nostres vides” i que evidencia el centralisme extractiu de l’Estat espanyol. Ha posat com a exemple la imposició de la quota de castellà a les aules, que s’ha fet amb un criteri polític i no pedagògic.

També ha donat a entendre la crítica que fa de la permissivitat dels sindicats espanyols, que no estan protestant per aquesta vulneració de drets.

La Intersindical ha encoratjat a activar la mobilització en tots els àmbits i a lluitar i conquerir els drets socials, econòmics i lingüístics.

Et pot interessar  Govern i sindicats de presons acorden crear un grup de treball sobre seguretat als centres
Publicitat

Opinió

Minut a Minut