Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La Intersindical carrega contra el pacte salarial entre la patronal, CCOO i UGT: “No solucionarà els problemes de fons”

El sindicat aposta per la via de la mobilització davant la pèrdua de poder adquisitiu i de drets laborals

|

- Publicitat -

La Intersindical veu “insuficient” el pacte entre la patronal i els sindicats CCOO i UGT per apujar un 10% els salaris fins al 2025 és “insuficient” perquè “no solucionarà els problemes de fons” dels treballadors com són la “pèrdua de poder adquisitiu”.

Així ho ha indicat el sindicat en un comunicat, on ha afirmat que els salaris han crescut un 3,6% de mitjana els últims anys, mentre que la inflació ho ha fet un 8,4%. Un fet que “està empobrint la classe treballadora de Catalunya”. Igualment, exposen, l’acord no té garanties de compliment, ja que “només és una recomanació”.

Publicitat

Mobilitzacions per avançar

Davant els retrocessos per la classe treballadora, el sindicat aposta per la via de la mobilització. “Especialment perquè tenim dubtes seriosos que sense mobilització davant la pèrdua de poder adquisitiu i de drets, puguem aconseguir gaires avenços”, argumenten.

Així mateix, la Intersindical lamenta que els sindicats majoritaris no convoquen vagues generals des del 2012 i que el resultat ha estat “el manteniment de l’acomiadament barat per mitjà del pitjor de la reforma laboral de 2012, la prolongació de la vida laboral i la retallada de l’import de la jubilació per mitjà de la darrera reforma de les pensions”.

En aquest sentit, el sindicat proposa un “ampli acord social i polític” per aturar el procés de desindustrialització “amb el Hard Rock com uns dels pitjors exponents”. Igualment, planteja un “salari mínim català de 1.400 euros” i avançar cap a una transició ecosocial al servei de la majoria de la població.

Et pot interessar  Govern i sindicats de presons acorden crear un grup de treball sobre seguretat als centres
Publicitat

Opinió

Minut a Minut