Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La hipocresia del PP, qui rebutja el pla d’estalvi: Les cinc autonomies consumeixen el 43% de l’energia demandada

|

- Publicitat -

La hipocresia del PP es veu reflectida en cada proposta que anuncia. En aquest cas, la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso va assegurar que estava absolutament en contra del paquet de mesures energètiques que va anunciar l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, i està analitzant portar-ho al Tribunal Constitucional. No només és la Comunitat de Madrid qui ha anunciat que no ho aplicarà, si no es tracta de les cinc autonomies on governa Partit Popular que rebutgen les mesures d’estalvi decretades pel Gobierno per complir els acords de la Unió Europea. La contradicció és la següent: les cinc comunitats del PP juntes consumeixen el 43% de tota l’electricitat que es demana a Espanya.

Sembla una broma, però així ho mostren les dades. La despesa anual conjunta d’electricitat d’Andalusia, Castella i Lleó, Galícia, Madrid i Múrcia suma més de 107.500 gigawatts hora (Gwh). Aquesta quantitat d’energia és equiparable a la que es necessita per equivalent a la necessària per il·luminar més de 12 milions de llars vuit hores seguides al dia durant tot un any sencer.

Publicitat

El cas de Madrid encara és més agosarat, ja que es tracta de l’autonomia que produeix menys electricitat i la tercera que més consumeix. Una diferència del 95,1%; o, dit altrament, amb prou feines produeix un 5% del que consumeix; tenint en compte que Ayuso és qui ho vol recórrer, ella ha quedat totalment en evidència.

Et pot interessar  L’exdiputat del PP menorquí Juan Carlos Grau, condemnat per distribuir pornografia infantil
Publicitat

Opinió

Minut a Minut