Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La Guardia Civil necessita 500 agents portats de Madrid per a detenir 9 independentistes innocents

|

- Publicitat -

A primera hora del matí us explicàvem com 9 independentistes han estat detinguts per la Guardia Civil en el marc del setge de l’Estat contra Catalunya per la por a la resposta massiva a les sentències del judici farsa contra els presos polítics.

L’acció s’ha perpetrat en el marc d’una investigació dirigida pel titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, la Fiscalia i la Guàrdia Civil han desenvolupat la ràtzia a Catalunya orientada a aclarir presumptes activitats delictives planificades per membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

Publicitat

Fins ara, s’han fet 10 registres a la província de Barcelona, ​​amb la finalitat de localitzar i, si escau, confiscar proves que evidenciïn el grau de preparació d’accions violentes. És a dir, tal com avançàvem, la benemèrita ha dut a terme les detencions sense tenir clara l’evidència de les proves i amb un clar objectiu per a dissuadir de cara a la possible resposta massiva a les sentències.

Segons explica el Ministerio de Interior, durant els esmentats registres, s’ha confiscat abundant documentació i material informàtic per al seu estudi i anàlisis. A més, asseguren que s’ha localitzat abundant material i substàncies, considerades precursors per a la confecció d’explosius tot i que accepta que està a l’espera de confirmació pels especialistes.

La investigació es troba sota secret de sumari i l’operació continua oberta i no es descarten la pràctica de noves detencions.

500 agents vinguts de Madrid

Segons explica LaDirecta, el desplegament de la benemèrita estaria integrat per més de 500 agents, comandat per la Brigada d’Informació i amb el suport de dos destacaments vinguts expressament des de Madrid.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut