Dilluns, 25 d'octubre de 2021 - Edició 1187
La República

La Guardia Civil escull un nom nazi i feixista per l’operació contra els empresaris independentistes

La ràtzia d’avui l’han anomenat Vólkhov, una batalla de la División Azul amb l’alemanya de Hitler contra Rússia

Gerard Sesé
Gerard Sesé 28/10/2020
Una estelada davant l'Ajuntament de Cabrera de Mar, mentre s'ha desplegat el dispositiu de la Guàrdia Civil, el 28 d'octubre de 2020 (horitzontal)

La División Azul, va ser una unitat d’espanyols que va lluitar a favor de Hitler durant la Segona Guerra Mundial, principalment al Front Oriental contra la Unió Soviètica. Fou un fracàs militar, polític i una taca de la dictadura franquista.

Tot i això, la Guardia Civil ha volgut homenatjar aquells militars feixistes amb l’operació d’avui contra empresaris catalans. La ràtzia iniciada aquest matí contra els independentistes l’han anomenat “operació Vólkhov”.

Resulta que Vólkhov és una ciutat russa que dóna nom a la ‘Batalla de Vólkhov’ de la Divisón Azul: va ser el 18 d’octubre quan el general Muñoz Grandes va ordenar a coronel Esparza el pas del riu de la ciutat. Una acció que va ser en silenci, sense protecció artillera, explotant el factor sorpresa, passant la terra minada i llançant-se a l’assalt de la cota escollida.

La Guardia Civil ha vinculat Rússia amb el procés de manera hilarant. Per si no fos prou, el règim espanyol no dissimula i, amb la tria d’aquests noms, es defineix perfectament.