Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La Guardia Civil escull un nom nazi i feixista per l’operació contra els empresaris independentistes

|

- Publicitat -

La División Azul, va ser una unitat d’espanyols que va lluitar a favor de Hitler durant la Segona Guerra Mundial, principalment al Front Oriental contra la Unió Soviètica. Fou un fracàs militar, polític i una taca de la dictadura franquista.

Tot i això, la Guardia Civil ha volgut homenatjar aquells militars feixistes amb l’operació d’avui contra empresaris catalans. La ràtzia iniciada aquest matí contra els independentistes l’han anomenat “operació Vólkhov”.

Publicitat

Resulta que Vólkhov és una ciutat russa que dóna nom a la ‘Batalla de Vólkhov’ de la Divisón Azul: va ser el 18 d’octubre quan el general Muñoz Grandes va ordenar a coronel Esparza el pas del riu de la ciutat. Una acció que va ser en silenci, sense protecció artillera, explotant el factor sorpresa, passant la terra minada i llançant-se a l’assalt de la cota escollida.

La Guardia Civil ha vinculat Rússia amb el procés de manera hilarant. Per si no fos prou, el règim espanyol no dissimula i, amb la tria d’aquests noms, es defineix perfectament.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional suspèn la vista d'al·legacions de les defenses de l'Operació Judes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut