Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La Generalitat entossudida en la candidatura dels JJOO: Preveu presentar-la a finals de juliol

|

- Publicitat -

El Govern de la Generalitat continua enrocat en presentar el seu projecte de candidatura en solitari als Jocs Olímpics d’Hivern i preveu tenir-la llesta al juliol.

La proposta l’enviarà al Comitè Olímpic Espanyol (COE), tot després de la manca d’acord i la nefasta situació amb el govern d’Aragó, amb qui a priori havien de presentar un projecte conjunt.

Publicitat

Segons ha avançat EFE, la Generalitat està tancant ja els últims detalls de la proposta tècnica. Un informe que la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va encarregar a la directora de l’equip tècnic de la Generalitat per als Jocs d’Hivern, l’exesquiadora Mònica Bosch.

Tot i això, la proposta no parteix de zero, ja que la Generalitat ja va elaborar diferents informes sobre la viabilitat tècnica del projecte Pirineu-Barcelona 2030. Això va ser el fonament per començar a negociar amb el COE i Aragó.
La proposta serà per al 2030, sense tancar la porta al 2034 i ja deixaran definida la distribució de proves esportives a diferents localitzacions del territori català.

Vilagrà presentarà la proposta final als alcaldes del Pirineu català, els consellers comarcals i altres representants locals que formen part de l’òrgan territorial del govern català sobre els Jocs; abans d’enviar-la al COE qui tindrà el vot definitiu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut