Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Generalitat deixa plantat a Felip VI en el lliurament de despatxos de nous sergents al Pallars Jussà

|

- Publicitat -

El Govern passa olímpicament de la Casa Reial i així ha quedat demostrat en la plantada que li ha fet avui a Felip VI. El monarca espanyol ha presidit aquest dimarts el lliurament de despatxos als nous sergents de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn, ubicat al Pallars Jussà.

Tot i que la commemoració s’ha celebrat a Catalunya, no s’ha presentat cap representant del Govern, tot i que sí que hi ha assistit l’intendent en cap de la regió Pirineu Occidental dels Mossos, Daniel Pérez. A més, també hi han participat, a delegada del Gobierno a Catalunya, Maria Eugènia Gay i el subdelegat a Lleida, José Crespín, i l’alcalde de Talarn, Àlex García.

Publicitat

En total hi han participat 496 sergents, amb una importància abismal de gènere: 462 homes i 34 dones. Pel que fa a la procedència dels soldats; 151 són d’Andalusia, 56 de Madrid, 40 de Castella i Lleó, 33 del País Valencià, 30 d’Aragó i 27 d’Extremadura, entre altres procedències de l’Estat espanyol. De Catalunya han recollit el certificat de sotsoficial 16 soldats i de l’estranger han rebut el despatx un total de 36 militars.

Per primera vegada, amb l’assistència del Rei, la Generalitat no ha obsequiat el número u de la promoció. Cal recordar que és el primer acte públic d’entrega de despatxos des de l’esclat de la pandèmia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut