Dilluns, 10 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

La fiscalia manté 23 diligències penals obertes a residències geriàtriques de Catalunya

N’ha arxivat dues i també té hi ha tres procediments oberts pels jutjats de Sabadell i Cerdanyola

Avatar
Agències 12/05/2020
Pla general de voluntaris del programa de `Càritas en una residència de gent gran en una foto publicada el 31 de març del 2020. (horitzontal)

La fiscalia manté 23 diligències penals obertes a residències geriàtriques de Catalunya en el context de la crisi pel coronavirus, segons ha informat el ministeri públic. En concret, la Fiscalia Provincial de Barcelona en té obertes 9, a banda d’una denúncia particular contra l’administració. La de Granollers en té 4, la de Manresa-Igualada 1, la de Sabadell 5, la de Terrassa 1, la de Mataró 2 i la de Tarragona 1. Les dues que s’han arxivat són una que havia obert la Fiscalia de Vilanova i la Geltrú i una de la Fiscalia de Terrassa. En paral·lel, la fiscalia informa que hi ha tres procediments judicials oberts, dos pels jutjats de Sabadell i un pel de Cerdanyola.

A banda, la fiscalia manté nombroses diligències civils obertes. Fa seguiment de 15 residències a Barcelona, 7 a Granollers, 12 a Vilanova i la Geltrú, 6 a la zona de Mataró-Arenys, 26 a la de Manresa.-Igualada (dues s’han transformat en diligències d’investigació) i 12 a Terrassa.

A més la Fiscalia Provincial de Girona fa un seguiment genèric de les residències. La de Lleida havia obert diligències d’un centre però s’han arxivat perquè no s’hi ha apreciat conducta negligent.

Finalment, la Fiscalia Provincial de Tarragona fa seguiment de dues residències. En seguia una tercera, però aquest expedient s’ha arxivat perquè pels mateixos fets s’han incoat diligències d’investigació.