Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La Fiscalia vol censurar el tuiter independentista Mark Serra: demana multa i presó si no paga

També vol tancar les seves xarxes socials per criticar la brutalitat de la policia espanyola contra els catalans arran de l'1-O

|

- Publicitat -

Mark Serra, ‘influencer’ independentista, està acusat d’un delicte “d’injúries contra Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat” per fer publicacions a les xarxes socials condemnant la brutalitat de la policia espanyola contra els catalans arran de l’1-O. Per exemple, en l’escrit de la denúncia, s’excusa que sigui perseguit judicialment afirmant que va titllar les càrregues durant la jornada del referèndum de “criminals”.

Després de ser denunciat per la ‘Brigada Provincial de Información’, la Fiscalia demana per a ell una multa de 12 euros diaris durant 18 mesos (cosa que equival quasi a 7.000 euros) i si no els paga, l’ingrés a presó. D’altra banda, exigeix el tancament dels seus perfils a les xarxes socials ‘Twitter’ i ‘Facebook’ ja que, segons explica Serra a ‘La República’, allò que els molesta no és tant el contingut dels missatges sinó que -degut al gran nombre de seguidors que té a la xarxa- aquests es difonguin de manera massiva. “Una clara vulneració al dret de la llibertat d’expressió”, conclou.

Publicitat

Pel que fa al judici -que està previst d’aquí a 15 dies i on declararan agents de la ‘Brigada Provincial de Información’- Serra sospita que, “com sol passar en aquesta mena de casos”, la sentència ja està decidida. Amb tot, celebra que compta amb molt suport en l’àmbit personal i decidirà amb el seu advocat l’estratègia a seguir en cas d’un resultat que no li sigui favorable. “Ja feia temps que em tenien al seu punt de mira”, assegura el tuiter per acabar denunciant la constant persecució a persones amb certa notorietat a les xarxes socials quan critiquen la repressió de l’Estat.

Et pot interessar  La fiscalia arxiva la investigació pel suposat espionatge a l’ex fiscal superior Rodríguez Sol en l’’operació Catalunya’
Publicitat

Opinió

Minut a Minut