Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La fiscalia catalana s’oposa a investigar el Govern pels avals presentats per l’ICF pel requeriment del Tribunal de Cuentas

|

- Publicitat -

La Fiscalia Superior de Catalunya s’oposa a l’admissió a tràmit de les querelles i denúncies de Vox, Cs i Convivència Cívica Catalana contra el Govern per l’aprovació del decret llei dels avals de l’Institut Català de Finances (ICF) als encausats per l’acció exterior de la Generalitat al Tribunal de Cuentas.

“La mera articulació d’un mecanisme d’aval que, de manera provisional, garanteixi les exigències cautelars d’un procediment judicial o administratiu que involucri un funcionari o autoritat, no implica en si mateixa que causi un perjudici al patrimoni públic ni, per tant, un delicte de malversació de fons públics”, diu l’escrit el ministeri públic.

Publicitat

Els partits d’extrema dreta, dreta i associacions antiindependentistes s’han quedat amb una mà al davant i l’altra al darrere en els seus arguments en contra els avals. Per aquest motiu, la Fiscalia Superior Catalana ha decidit no admetre a tràmit de la querella, feta amb set de venjança pel fet que l’ICF va impedir l’embargament de béns dels encausats. Val a dir, que amb la gran quantitat de querelles que han presentat contra els independentistes, ja podrien anar aprenent a fer-ne una que tingués una finalitat més enllà d’ensenyar-la amb fanfarroneria en els mitjans de comunicació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut