Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La dreta, la ultradreta i la “policia democràtica” queden en evidència en protestar contra la reforma de la Llei Mordassa

|

- Publicitat -

El sindicat JUSAPOL i diversos partits polítics organitzats en la plataforma “No a la España Insegura” han participat en manifestacions a Madrid en contra que es modifiqui la Llei Mordassa, que han estat convocades a les delegacions i subdelegacions del Gobierno.

Les reivindicacions del sindicat han deixat els cossos policials en evidència que veuen perillar la seva impunitat en la brutalitat policial. Les modificacions que s’han dut a terme en la reforma de la Llei Mordassa tenen com a objectiu afavorir la seguretat ciutadana i limitar l’ús del material antidisturbis, així com la prohibició de les pilotes de goma.

Publicitat

Per tant, aquesta normativa no afecta pejorativament als cossos policials que actuen d’acord amb la llei, ja que ben mirat, si es grava una acció policial, el policia també pot usar aquesta evidència per demostrar que ha actuat correctament. A més, la definició de l’ús del material antidisturbis facilita la justificació dels usos regulars d’aquest material.

Alguns dels polítics que han “distingit” l’acte amb la seva presència han estat Pablo Casado, Isabel Ayuso, José Luis Martínez-Almeida, Edmundo Bal i l’ultradretà Santiago Abascal. Aquest grupuscle de polítics s’han barallat per liderar l’acte de “defensa dels agents” i d’oposició al Gobierno en un context en què es comencen a evidenciar els muntatges policials que van ser possibles gràcies a l’aprovació de la llei amb el Gobierno de Rajoy.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut