Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

La dreta, la ultradreta i la “policia democràtica” queden en evidència en protestar contra la reforma de la Llei Mordassa

El sindicat JUSAPOL i polítics de Vox, PP i Cs s’han oposat a mesures per a la seguretat ciutadana i demanen que no es puguin gravar les actuacions policials

Redacció 24/11/2021
Imatge d'una de les manifestacion de la plataforma No a la España Insegura publicada per Vox Córdoba

El sindicat JUSAPOL i diversos partits polítics organitzats en la plataforma “No a la España Insegura” han participat en manifestacions a Madrid en contra que es modifiqui la Llei Mordassa, que han estat convocades a les delegacions i subdelegacions del Gobierno.

Les reivindicacions del sindicat han deixat els cossos policials en evidència que veuen perillar la seva impunitat en la brutalitat policial. Les modificacions que s’han dut a terme en la reforma de la Llei Mordassa tenen com a objectiu afavorir la seguretat ciutadana i limitar l’ús del material antidisturbis, així com la prohibició de les pilotes de goma.

Per tant, aquesta normativa no afecta pejorativament als cossos policials que actuen d’acord amb la llei, ja que ben mirat, si es grava una acció policial, el policia també pot usar aquesta evidència per demostrar que ha actuat correctament. A més, la definició de l’ús del material antidisturbis facilita la justificació dels usos regulars d’aquest material.

Alguns dels polítics que han “distingit” l’acte amb la seva presència han estat Pablo Casado, Isabel Ayuso, José Luis Martínez-Almeida, Edmundo Bal i l’ultradretà Santiago Abascal. Aquest grupuscle de polítics s’han barallat per liderar l’acte de “defensa dels agents” i d’oposició al Gobierno en un context en què es comencen a evidenciar els muntatges policials que van ser possibles gràcies a l’aprovació de la llei amb el Gobierno de Rajoy.