Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

“La democràcia és el camí”: Òmnium desplega una pancarta al centre de Barcelona reclamant un referèndum

Antich avisa que "Sánchez ha de triar entre oferir una via democràtica o donar una segona oportunitat a l'extrema dreta"

|

- Publicitat -

“La democràcia és el camí”. Aquest és el missatge que ha volgut enviar Òmnium Cultural amb una pancarta gegant penjada, per sorpresa, al carrer Pelai, al centre de Barcelona.

Amb aquesta acció, l’entitat pressiona l’executiu de Pedro Sánchez per fer que deixi enrere la “repressió” i posi les urnes per a resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat.

Publicitat

“Pedro Sánchez ha de triar entre respectar els drets fonamentals i oferir una via democràtica a través del referèndum o obrir la porta a una segona oportunitat de l’extrema dreta”, ha reblat Xavier Antich, president de l’entitat, tot avisant que la segona opció “seria una greu irresponsabilitat”.

En una atenció als mitjans de comunicació aquest divendres, Antich ha recordat que “sense els vots de Catalunya i el País Basc avui existiria una majoria aclaparadora de la dreta i l’extrema dreta” a l’Estat espanyol.

Avís als partits independentistes

El president d’Òmnium també ha dirigit dos missatges als partits i moviment independentista. El primer, que han de “fer valdre la força dels vots i l’aritmètica que n’ha resultat”.

El segon, que el conjunt d’actors han de fer “autocrítica” pel que s’ha vist en les últimes eleccions. “No podem ignorar que des de l’octubre del 2017 fins ara s’han perdut un milió de vots”, ha assegurat Antich, que ha assenyalat que hi ha “malestar” i “decepció” entre els votants independentistes.

Et pot interessar  Antich defensa la cultura com a instrument "alliberador i emancipador" al qual tothom ha de tenir accés
Publicitat

Opinió

Minut a Minut