Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La defensa de Junqueras i Romeva recorre el manteniment de la suspensió del tercer grau

|

- Publicitat -

La defensa Oriol Junqueras i Raül Romeva han presentat un recurs de reforma contra la decisió del Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 de mantenir la vigència de la suspensió del tercer grau fins que el Tribunal Suprem (TS) es pronunciï sobre els recursos d’apel·lació.

En els recursos, consultats per Europa Press, la defensa argumenta que la jutge confon les diferents fases processals, així com l’objecte dels recursos interposats, i considera que el manteniment de la suspensió del tercer grau “és contrària al dret al procés amb totes les garanties”.

Publicitat

En els escrits, la defensa afirma que la jutgessa “s’extralimita pel que fa a les peticions de les parts i, molt en concret, a la petició de la Fiscalia” de mantenir-los a la presó a l’espera que el TS resolgui.

Argumenta que la Fiscalia “en cap cas va sol·licitar que aquesta suspensió fos sine die a l’espera de possibles actuacions judicials que puguin sorgir en el futur”.

“Per tant, no havent sol·licitat la part recurrent aquest pronunciament exprés, no pot ser resolt en la sentència per extralimitar-se en el contingut d’una petició que mai ha existit”, afirma la defensa en els escrits.

A més, la defensa sosté que “condicionar la resolució d’un recurs previ a la llibertat legítima” dels representants vulnera el dret a la tutela judicial efectiva dels empresonats.

La defensa de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull també han presentat un recurs de reforma contra la decisió del Jutjat de Vigilància Penitenciària 5, en què demanen que s’acordi deixar sense efecte la suspensió cautelar del tercer grau mentre no s’interposi el recurs d’apel·lació per part de Ministeri Públic.

Et pot interessar  Junqueras retreu a Puigdemont que Junts trenqués amb el Govern: "La unitat es predica no abandonant governs"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut