Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La curiosa enganxina de Van den Eynde al seu ordinador

Aquesta és la foto que ha corregut per les xarxes

|

- Publicitat -

L’advocat de la defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha estat protagonista també aquests tres primers dies del judici farsa al Tribunal Suprem. Ja ens hem acostumat que ell no begui l’aigua que ofereix el TS sinó que porta la seva pròpia cantimplora.

Però avui ha corregut per les xarxes una fotografia de l’advocat assegut al lateral de la sala i amb el seu ordinador portàtil on s’hi podia veure una enganxina que hi diu: “Black Lives Matter”.

Publicitat

Black Lives Matter (BLM), vol dir “les vides dels negres són importants” i és el nom d’un moviment activista sorgit als Estats Units a les comunitats afroamericanes i que realitza campanyes contra la violència exercida vers les persones negres que s’ha anat reproduint durant el mandat del president Barack Obama i intensificat amb el de Donald Trump.

El grup també es manifesta de manera més general en contra de la brutalitat policial i per qüestions racials viscudes als Estats Units. Una causa que, no és fàcil d’imaginar, que té grans paral·lelismes amb el tracte estatal cap als catalans. No fa massa dies, el mateix Van den Eynde va compartir a les xarxes un vídeo que denuncia la discriminació que pateixen els negres als EUA actual.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut