Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La CUP rebutjarà els pressupostos per “responsabilitat” amb el personal sanitari: “Condemnen les classes populars”

|

- Publicitat -

El subgrup parlamentari de la CUP-CC ha confirmat que votarà en contra dels pressupostos de la Generalitat. La diputada Maria Sirvent ha argumentat el rebuig als comptes durant el debat al ple d’aquest divendres a la tarda -en un hemicicle amb tan sols 21 parlamentaris per respectar les mesures de seguretat pel coronavirus. Sirvent ha explicat que votaran ‘no’ als pressupostos per “responsabilitat” amb el personal sanitari: “Són una nova condemna a les classes populars”. A més, la diputada anticapitalista ha instat el Govern a reconèixer i explicar que, dels 3.000 MEUR de l’increment de la despesa respecte els comptes del 2017 -els últims, fins ara-, ja se n’han gastat 1.700 MEUR entre les pròrrogues del 2018 i el 2019.

Sirvent ha afegit que els pressupostos neixen “caducs i abocats a modificacions”, per actualitzar-los i adaptar-los a la situació de crisi econòmica i social derivada per la covid-19. La CUP-CC considera que els comptes -que s’aprovaran aquest vespre gràcies a l’abstenció de CatECP- no reverteixen les retallades al sector públic. Així, Sirvent ha apuntat que en l’àmbit de la sanitat se segueix apostant pels interessos privats, i que els comptes també avancen cap a la privatització de les escoles.

Publicitat

A la rèplica, i després de intervenció del vicepresident, Pere Aragonès, la CUP ha lamentat que el dirigent d’ERC acusés els anticapitalistes de ser “immobilistes, partidistes, irresponsables i conservadors”. Segons Sirvent, les acusacions són per no aprovar uns pressupostos, que destinen 10.500 MEUR a deute: “Si els comparem amb els 1.300 MEUR per a serveis socials, sanitat i educació, ens explica les prioritats del Govern”.

És per això que la diputada cupaire ha advertit Aragonès que si vol estendre la mà per parlar d’un pla de xoc per a superar la crisi del coronavirus s’ha començat “amb mal peu”. “Potser són vostès els que posen per davant els interessos partidistes als de la gent”, ha conclòs.

Et pot interessar  Cs denuncia la Mesa del Parlament a la fiscalia del TSJC per tramitar la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut