Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

La CUP rebutjarà els pressupostos per “responsabilitat” amb el personal sanitari: “Condemnen les classes populars”

Sirvent insta el Govern a reconèixer que de l’increment de 3.000 MEUR en despesa ja se n’han gastat 1.700

Avatar
Agències 24/04/2020
Pla general del diputat de la CUP Carles Riera intervenint al ple del Parlament del 24 d'abril de 2020 (Horitzontal)

El subgrup parlamentari de la CUP-CC ha confirmat que votarà en contra dels pressupostos de la Generalitat. La diputada Maria Sirvent ha argumentat el rebuig als comptes durant el debat al ple d’aquest divendres a la tarda -en un hemicicle amb tan sols 21 parlamentaris per respectar les mesures de seguretat pel coronavirus. Sirvent ha explicat que votaran ‘no’ als pressupostos per “responsabilitat” amb el personal sanitari: “Són una nova condemna a les classes populars”. A més, la diputada anticapitalista ha instat el Govern a reconèixer i explicar que, dels 3.000 MEUR de l’increment de la despesa respecte els comptes del 2017 -els últims, fins ara-, ja se n’han gastat 1.700 MEUR entre les pròrrogues del 2018 i el 2019.

Sirvent ha afegit que els pressupostos neixen “caducs i abocats a modificacions”, per actualitzar-los i adaptar-los a la situació de crisi econòmica i social derivada per la covid-19. La CUP-CC considera que els comptes -que s’aprovaran aquest vespre gràcies a l’abstenció de CatECP- no reverteixen les retallades al sector públic. Així, Sirvent ha apuntat que en l’àmbit de la sanitat se segueix apostant pels interessos privats, i que els comptes també avancen cap a la privatització de les escoles.

A la rèplica, i després de intervenció del vicepresident, Pere Aragonès, la CUP ha lamentat que el dirigent d’ERC acusés els anticapitalistes de ser “immobilistes, partidistes, irresponsables i conservadors”. Segons Sirvent, les acusacions són per no aprovar uns pressupostos, que destinen 10.500 MEUR a deute: “Si els comparem amb els 1.300 MEUR per a serveis socials, sanitat i educació, ens explica les prioritats del Govern”.

És per això que la diputada cupaire ha advertit Aragonès que si vol estendre la mà per parlar d’un pla de xoc per a superar la crisi del coronavirus s’ha començat “amb mal peu”. “Potser són vostès els que posen per davant els interessos partidistes als de la gent”, ha conclòs.

Relacionats