Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

La CUP rebutja l’indult i farà campanya per l’amnistia

El Consell Polític dels cupaires aprova un document que proposa una resposta a la sentència que “pugui resultar costosa per l’estat espanyol”

Avatar
Agències 14/09/2019
Eulàlia Reguant, Carles Riera, Natàlia Sánchez i Sylvia Barragan durant l'acte polític de l'Assemblea Nacional de la CUP d'aquest 14 de juliol del 2019 (Horitzontal)

La CUP ha apostat per reivindicar l’amnistia com a resposta a una possible sentència condemnatòria contra els líders independentistes jutjats al Tribunal Suprem, però també pels centenars de ciutadans afectats per processos judicials vinculats a l’1-O, les vagues del 3-O i el 8-N, o la del 21-F. El Consell Polític dels cupaires ha aprovat a Sabadell un document que assenyala que l’amnistia ha de ser “element central de la reivindicació política” i s’ha de vincular de manera “indefugible i explícita” del dret a l’autodeterminació. Així, els cupaires rebutgen també l’indult, que consideren una “evident contradicció política”, un “atac contra l’esquerra independentista” i “una sortida personal a un conflicte col·lectiu”.
En el document, la CUP demana que l’amnistia sigui resultat de la pressió popular “i no una gestió pactista que afavoreixi una estratègia dilatant del conflicte”.

“Cal vincular-la indefugiblement i explícitament al dret a l’autodeterminació per evitar un ús diferenciat de la mateixa, amb la justificació de la unitat antirepressiva, i com a camp per la generació d’una estratègia de negociació diferenciada que esdevingui una pseudoamnistia indultant”, afirma la CUP.

El Consell Polític també avisa que la CUP rebutjarà qualsevol proposta que negui el dret a l’autodeterminació. “El preu principal de la repressió és retrocedir quant als objectius de la lluita: no podem assumir cap renúncia”, afirma.

Els cupaires també indiquen que la resposta a la sentència haurà de ser en clau de mobilització popular i resultar “costosa per a l’estat espanyol”, tant a nivell d’imatge com a nivell polític.

Relacionats