Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 998
La República

La CUP no assistirà a Perpinyà perquè hi veu “certs partidismes”

Cal recordar que l’acte l’organitza el Consell per la República on Poble Lliure en forma part

Redacció
Redacció 28/02/2020
Foto de família de Quim Torra amb els membres del Consell per la República Puigdemont, Comín, Ponsatí, Puig, Madaula, Morral, Castellà, Sibina, Paluzie, Fuster, Peraire i Riba, a Waterloo el 26 de juliol del 2019. (Horitzontal)

La CUP no serà a l’acte de demà dissabte a Perpinyà organitzat pel Consell per la República perquè hi veu “certs partidismes”. Malgrat celebrar que figures com la de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont tornin a Catalunya –al Rosselló–, la formació anticapitalista ha recordat aquest divendres que formalment no forma part del Consell per la República i ha indicat que no participarà de l’esdeveniment.

Tanmateix, ha expressat “tot el suport antirepressiu a les persones exiliades”. “La lluita antirepressiva ha de ser un dels eixos vertebradors del nou cicle polític”, ha afegit.

Cal recordar, però, que l’acte l’organitza el Consell per la República una entitat independentista a l’exili que engloba la gran majoria de sensibilitats de l’independentisme, com la formació Poble Lliure, partit que es troba dins de les coalicions de la CUP i que representa ben bé la meitat dels seus afiliats.