Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La CUP no assistirà a la taula de partits convocada per Torra: “No s’hi pot parlar de tot”

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha explicat aquest dimarts que la seva formació no participarà de la reunió que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat per divendres amb la resta de partits polítics catalans. “Creiem que és una taula on no es pot parlar de tot”, ha afirmat en una roda de premsa, ja que el PSC, que n’és impulsor i hi participarà, no reconeix el dret a l’autodeterminació de Catalunya. “No existirà un diàleg real entre iguals si no es reconeix el dret a l’autodeterminació, si no es posa fi a la repressió i si no hi ha un reconeixement de la sobirania del Parlament”, ha sostingut Sànchez, que ha advertit que “una taula en què hi participa el PSC, que nega el dret a l’autodeterminació del poble català, alimenta la idea d’un fals diàleg” amb l’Estat.

No obstant això, els cupaires no descarten participar de les trobades preparatòries per a la reunió Estat-Generalitat sorgida de l’acord d’investidura subscrit entre el PSOE i ERC. Tot i que la CUP no ha rebut encara “cap convocatòria formal”, Sànchez sosté que és “interessant” ser-hi per “repetir aquest missatge”: “L’obstacle és el reconeixement del dret a l’autodeterminació i el PSC s’ha mostrat molt clar en la negació del dret a l’autodeterminació”.

Publicitat

En aquest sentit, ha assenyalat que “avui mateix el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, recordava els límits constitucionals i la postura que el govern de l’Estat portarà a aquesta taula entre governs”. “El PSC està esdevenint un límit en l’exercici del dret a l’autodeterminació”, ha conclòs.

Així mateix, ha qüestionat la “cara amable de l’Estat” que creu que vol oferir ara el PSC i s’ha preguntat si mantindrà la seva defensa de la condició de diputat del president de la Generalitat, Quim Torra, després que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre la seva inhabilitació. “La veritable cara la veurem quan hi hagi una sentència ferma”, ha advertit.

Et pot interessar  La CUP rebutja la proposta de referèndum d'Aragonès: "Ens fa tornar 10 anys enrere"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut