Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La CUP exigeix a Colau que aturi el “dispositiu racista” contra els venedors ambulants

|

- Publicitat -

La CUP-Capgirem Barcelona ha demanat a Barcelona en Comú i a l’alcaldessa, Ada Colau, que aturi “el despropòsit” del dispositiu policial per a evitar el ‘top manta’ i ha criticat l’actitud “de xèrif” del tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle. Reclamen als comuns que deixin de posar-se de perfil davant l’actuació i els comentaris “racistes” de Batlle. Els cupaires han lamentat que la “criminalització” dels col·lectius ha arribat també als mitjans públics i han denunciat el llenguatge utilitzat en les notícies de TV3 o la difusió d’un informe “mancat de rigor” de PIMEC. Per tot plegat, els diputats de la CUP demanaran la compareixença del cap d’informatius a la Comissió de Control de l’Actuació de la CCMA.

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha titllat les polítiques de Batlle de “perill públic contra els drets fonamentals de les persones que es dediquen a la venda ambulant”. Jordi Magrinyà, de la CUP Barcelona, ha criticat que la ciutat no pot “pregonar-se com a ciutat refugi” mentre dispositius com aquests estiguin en marxa. Per tot plegat, proposen una sèrie de mesures, que inclouen l’aturada immediata de l’operatiu policial “racista” contra els manters, un espai habilitat de venda ambulant i un pla de foment diferent al tipus de producte que ofereixen ara.

Publicitat

D’altra banda, reclamen la participació a la taula del tercer sector, la creació d’una taula per migrants per a “dissenyat estratègies de desobediència” a la llei d’estrangeria o un protocol dins de la Guàrdia Urbana que previngui les “batudes i aturades de perfil ètnic”. De nou, demanen la dissolució dels antiavalots d’aquest cos. Magrinyà ha assenyalat que les polítiques de seguretat municipals no han d’anar vinculades al dimensionament dels cossos de seguretat, sinó a garantir més drets i polítiques socials.

Et pot interessar  Llibres i roses omplen de nou la Rambla de Barcelona per Sant Jordi: "És una tradició i s'hauria de fer sempre"

Els cupaires critiquen que els informatius de TV3 es van fer ressò “de manera acrítica” de l’informe de la patronal PIMEC, que quantificava en 65 MEUR l’impacte negatiu directe que el ‘top manta’ té sobre el comerç de proximitat de Barcelona. També lamenten l’ús de la paraula “netejar” l’espai de manters en els informatius. Per tot plegat, creuen “imprescindible” la compareixença del cap d’informatius perquè “reflexioni sobre quin és el llenguatge que es fa servir”.

Des de la CUP, sense representació a l’Ajuntament de Barcelona després del 26-M, lamenten l’arribada de Batlle com a “xèrif” a la ciutat. Consideren que darrera aquesta operació pot haver-hi “interessos de partit” i que el PSC “guanyi la batalla” a BComú “per incompareixença”. “Els comuns farien bé de marcar perfil d’esquerres”, han recomanat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut