Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La CUP critica la picabaralla entre ERC i l’Assemblea: “L’únic que fan és desmobilitzar la gent”

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP-NCG Xavier Pellicer ha advertit que les “polèmiques supèrflues” com la que enfronta els darrers dies ERC i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per l’esperit de la manifestació de la Diada “l’únic que fan és desmobilitzar la gent, que és la clau per avançar”.

En roda de premsa, ha garantit que la CUP participarà de “totes les mobilitzacions de l’esquerra independentista” de l’Onze de Setembre i ha atribuït la picabaralla a una “intenció d’amagar la falta de propostes” del Govern.

Publicitat

La inexistència d’un full de ruta

Pellicer ha criticat que aquest inici del curs polític “el Govern continua allargant la mà al govern de l’Estat renuncia a construir un full de ruta nacional i que millori les condicions de vida dels catalans i fa seva l’agenda de la patronal i del retrobament”.

Precisament per això, ha defensat “recuperar els carrers” mitjançant la mobilització popular. “Cal obrir un cicle de ruptura amb l’Estat”, ha resumit.

A més, ha instat el Govern a dur a terme una sèrie de mesures com regular el preu de productes bàsics, recuperar el control dels serveis d’energia i aigua i expropiar habitatges a la banca i a fons voltors.

Els assessors de Borràs

Pel que fa al futur dels càrrecs de confiança de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, suspesa actualment, ha reconegut que “hi ha un buit” perquè la situació de la líder de Junts “no es tracta d’un cessament sinó d’una suspensió”.

Així, Pellicer ha explicat que la Mesa ha demanat a la vicepresidenta primera de la cambra, Alba Vergés, que encarregui un informe als lletrats i faci una proposta per resoldre el cas d’aquestes sis persones. “Per a nosaltres és fonamental el parer dels lletrats”, ha afirmat el diputat.

Et pot interessar  Aragonès signa el decret de de dissolució del Parlament i de convocatòria de les eleccions del 12-M

Polèmica pels JJOO

La CUP ha titllat de “despropòsit” la despesa del Govern per promocionar la consulta dels Jocs Olímpics d’hivern. “329.000 € d’una consulta que no es va celebrar, d’uns jocs que no se celebraran”, han condemnat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut