Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La CUP creu que la Bilateral dóna llum verda a l’autonomisme

Asseguren que aquestes reunions avalen vies que "neguen el dret democràtic del poble de Catalunya"

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha rebutjat la participació del Govern en la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, que es reuneix aquest dimecres després de set anys sense activitat, en considerar que “obre una nova etapa autonomista i genera l’expectativa que es podrà resoldre el conflicte català” en aquestes trobades.

En roda de premsa des del Parlament, ha assegurat que aquest tipus de reunions “avalen vies que neguen el dret democràtic del poble de Catalunya”, per aquest motiu ha exigit abordar l’autodeterminació en la trobada i ha demanat al Govern que expliqui el motiu pel qual hi participa si l’Estat no ho admet.

Publicitat

“En cap d’aquestes reunions s’està reconeixent el dret a l’autodeterminació. Més aviat el contrari”, ha insistit Aragonés, que ha demanat respectar el resultat del referèndum de l’1 d’octubre i de les eleccions del 21 de desembre.

A més, ha alertat de la possibilitat que l’Estat plantegi “una consulta que no té res a veure amb l’autodeterminació” de Catalunya i que se centraria en la relació entre aquest territori i el conjunt d’Espanya.

Augment agressions feixistes

Aragonés ha lamentat que s’estiguin produint agressions als carrers de Catalunya que “s’emparen en el discurs que fa una crida a netejar l’espai públic de simbologia política” i ha demanat als partits que han fet aquest tipus de crides a mesurar les seves paraules.

“Haurien de mesurar els seus discursos perquè són la llera objectiva perquè n’hi hagi d’altres que ens agredeixen”, ha dit en referència a aquests partits als quals, sense citar explícitament, ha acusat de no condemnar els atacs.

Segons el diputat anticapitalista, “des d’octubre fins a desembre s’han documentat 140 agressions feixistes”, i ha criticat que els Mossos d’Esquadra i el conseller d’Interior, Miquel Buch, no han aclarit què estan fent per impedir-les, ha dit.

Et pot interessar  La CUP rebutja la proposta de referèndum d'Aragonès: "Ens fa tornar 10 anys enrere"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut