Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

La CUP avisa que l’amnistia sense l’autodeterminació és “inacceptable”: “Referèndum o referèndum”

Riera exigeix al PSOE i Sumar que posin data a una consulta sobre la independència

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP-NCG Carles Riera ha advertit aquest diumenge que l’amnistia de les persones amb causes judicials vinculades al procés independentista no pot ser “un punt final per acabar amb el conflicte” sinó que cal també l’autodeterminació. “El que han de fer és reconèixer el dret a l’autodeterminació i posar data al referèndum“, ha dit en declaracions a la premsa. Riera ha interpel·lat el PSOE, el PSC i Sumar, així com els seus dirigents, i els ha avisat que “aquest conflicte no es resol només amb una llei d’amnistia”: “Referèndum o referèndum”, ha exigit.

El també secretari de la Mesa del Parlament ha fet aquestes declaracions a l’inici de l’acte commemoratiu del sisè aniversari de la consulta de l’1 d’octubre de 2017 celebrat a Barcelona, des d’on ha avisat ERC i Junts que les resolucions de la cambra “s’han de complir” i que, per tant, “és inconcebible i inacceptable una llei d’amnistia sense l’autodeterminació”.

Publicitat

Ho ha dit després que el ple aprovés, durant el debat de política general, una resolució que insta ambdós partits a no investir un president espanyol “que no es comprometi a treballar per fer efectives les condicions per a la celebració del referèndum“.

Et pot interessar  La CUP fa una crida al vot el 12-M per garantir polítiques socials: "No ens pensem resignar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut