Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

La CUP assegura que anirà “fins al final” per esbrinar si hi ha irregularitats en el Hard Rock

|

- Publicitat -

La CUP ha garantit que anirà “fins al final” per esbrinar si hi ha irregularitats en el projecte de Hard Rock, després que Antifrau hagi traslladat a la Sindicatura de Comptes la denúncia dels anticapitalistes. El diputat Xavier Pellicer ha explicat a l’ACN que hi veu “irregularitats profundes”. A parer seu, l’administració s’ha “sobrepassat”, tot “retorçant el planejament urbanístic i la normativa administrativa per prorrogar llicències que no són prorrogables, o actuant com a agent immobiliari de dues empreses privades”. “No permetrem que hi hagi cap ombra de corrupció o pràctiques irregulars, que són plausibles que hi hagi hagut en el planejament i en la renovació de llicències. Anirem fins a les últimes conseqüències”, s’ha compromès.

Segons han confirmat fonts de l’OAC a l’ACN, Antifrau ha fet l’avaluació prèvia de versemblança i ha conclòs que no hi ha irregularitats penals, però que n’hi pot haver d’administratives o comptables. Ara la Sindicatura de Comptes ho analitzarà. La denúncia dels anticapitalistes, interposada el gener, feia referència a l’operació de compravenda dels terrenys del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, propietat de Criteria, on s’hauria d’aixecar el complex de turisme i oci.

Publicitat

Pellicer, que ha explicat que la CUP no ha rebut la resolució d’Antifrau malgrat ser els denunciants, ha valorat que s’hagin observat “una sèrie d’irregularitats”. Ha insistit que el projecte “es fa d’esquena al territori i contra la seva voluntat” i que, a més, “pretén facilitar una operació absolutament especulativa que genera un model social contrari a l’equilibri territorial i de treballs dignes”. Els anticapitalistes es queixen perquè “potencia elements com el joc i la ludopatia”.

Més enllà d’això, la CUP critica que el Govern “ha anat més enllà de les seves funcions per afavorir uns ens privats”, La Caixa i Hard Rock. I alerta que l’operació de destinar 120 MEUR per a la compravenda és “almenys qüestionable des del punt de vista ètic i té molts clarobscurs des del punt de vista jurídic”.

Et pot interessar  La CUP planteja ampliar el parc públic d'habitatge amb més de 400.000 pisos buits i de "megatenidors"

Els anticapitalistes estudiaran, quan hagin pogut tenir accés a la resolució de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), quines són les vies que poden obrir a partir d’ara. I ha denunciat que la Generalitat ja “s’ha gastat 100.000 euros per mantenir viu un projecte que no té cap mena de solvència ni concreció”: “Això ja ens sembla demencial”, ha valorat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut