Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

La CUP alerta del retrocés de l’ús de la llengua catalana: “Està amenaçada amb el PSOE o amb el PP al govern de l’Estat”

Els anticapitalistes avisen que no "cal que arribi la dreta o l'extrema dreta" per constatar-ho

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP-NCG Carles Riera ha advertit aquest dimarts que la llengua catalana “està amenaçada amb el PSOE o amb el PP al govern de l’Estat”, en referència a la possibilitat que un futur executiu del PP —amb Vox o sense— pugui ser més bel·ligerant envers el català.

El també secretari tercer de la Mesa del Parlament ha alertat que la immersió lingüística no s’està aplicant efectivament i que hi ha un retrocés de l’ús de la llengua catalana “i per a això no cal que arribi la dreta o l’extrema dreta”.

Publicitat

Polítiques lingüístiques insuficients

Riera ha denunciat que les polítiques aplicades a Catalunya “no han estat suficients per revertir aquesta situació” i ha advocat per “polítiques actives de discriminació positiva de la llengua catalana”, com garantir que sigui “l’única llengua vehicular” al sistema educatiu. Aquest és el sentit que tindran les resolucions que presentaran al ple monogràfic sobre educació que comença aquest dimarts al Parlament.

Igualment, han criticat que algunes de les resolucions d’ERC i Junts són massa “genèriques i abstractes” i es plantegen no donar-li suport. Els anticapitalistes han posat d’exemple l’aposta dels republicans sobre benestar emocional, que pretenen fer “sense augmentar personal, reduir hores lectives ni augmentar recursos”. “El Govern segueix sobrecarregant el professorat i els equips docents de responsabilitats, però no els dota de més recursos”, ha lamentat.

Pel que fa a la iniciativa de Junts, que vol consensuar un text de defensa de l’escola catalana, Riera ha explicat que hi estan d’acord, però que cal “una política clara i ineludible” que creu que no s’està duent a terme per garantir el model educatiu i l’ús vehicular del català.

Et pot interessar  La CUP defensa que el feminisme és "més vigent que mai" i carrega contra "l'ofensiva masclista" de l'extrema dreta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut