Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La Crida fa pública la consulta que farà als socis per a decidir el seu futur

El període de votació comença aquesta nit a les 00:00 del dijous 16 i acabarà la nit del dissabte 18 a les 23:59

Redacció
Redacció 15/07/2020
El govern de la Crida Nacional per la República

La Crida Nacional per la República ha fet pública la consulta que durà a terme aquest dijous, divendres i dissabte per a decidir el seu futur. Tal com va anunciar el Govern de la Crida la setmana passada, hi podran participar totes les persones associades i adherides. La consulta es fa un cop el president a l’exili, Carles Puigdemont, i el president de la Crida i pres polític, Jordi Sànchez, anunciessin la creació d’un nou partit polític.

La Crida detalla que la votació serà consultiva i serveix per copsar l’opinió majoritària de les persones associades i adherides. Tanmateix, la decisió final es prendrà a l’Assemblea General que haurà de decidir de forma vinculant i que es convocarà al setembre.

D’associació a Fundació?

Les preguntes que hauran de respondre els associats i adherits són les següents i es podrà votar en aquest enllaç a partir de les 00:00 d’aquesta nit:

1- Estàs d’acord amb la dissolució de la Crida i la seva transformació en Fundació de suport al nou partit perquè tot el seu capital polític i humà s’integrin al nou projecte que lidera el president Carles Puigdemont amb l’objectiu de reforçar-lo?

2- Estàs d’acord que el govern de la Crida convoqui una Assemblea General la primera quinzena de setembre per debatre el resultat de la consulta i implementar la decisió majoritària dels socis?

La posició majoritària del Govern

La setmana passada, la cúpula de la Crida ja va fer pública la seva posició: aposten obertament per la dissolució de l’entitat, i en conseqüència que el seu capital social i la seva força s’incorporin a la nova formació de l’expresident català.

I és que des del moviment comparteixen i reconeixen “com a pròpies les bases fundacionals d’aquesta nova formació, que són la unitat, la transversalitat i la determinació per seguir el mandat de l’1-O”.