Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La consellera Vergès admet que la confiança entre JxCat i ERC han quedat “tocades”

|

- Publicitat -

La consellera de Salut, Alba Vergès, ha reconegut “confiances tocades” després del suport de JxCAT a la presidència del PSC a la Diputació de Barcelona i ha assegurat que ERC farà “les reflexions que calguin” acompanyada de la resta d’agents polítics i socials en la cerca de la unitat de l’independentisme. “Quan es toquen confiances s’han de fer replantejaments i seure en una taula”, ha dit en declaracions als mitjans després de participar a la Convenció de Dones Electes d’ERC a Cabrils. Vergès no entén “que es perdin oportunitats a la tercera institució del país” i ha defensat que ERC reclama, “com sempre”, la “unitat estratègica” davant de l’Estat. D’altra banda, ha mostrat “tot el suport” al president de la Generalitat, Quim Torra, pel judici per presumpte desobediència.

Després que JxCAT donés el seu suport a la presidència de la socialista Núria Marín per presidir la Diputació de Barcelona i que l’ex president Carles Puigdemont reclamés fes una crida a una “reflexió profunda i prendre decisions”, Vergès ha defensat que la línia d’ERC és “la de sempre”, la de reclamar la “unitat estratègica per saber lluitar i ser més forts contra l’Estat”. Ha dit que aquesta unitat s’ha de construir i s’ha de fer “en confiança”. “Farem les reflexions que calguin acompanyades de la resta d’actors polítics i de la societat civil perquè volem tirar aquest país endavant i el tirarem endavant”, ha asseverat.

Publicitat

D’altra banda, ha expressat el seu “suport total a totes les persones represaliades”, en ser preguntada per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’envair Torra a judici per presumpte desobediència a la Junta Electoral Central (JEC) en no retirar la pancarta de la façana de la Generalitat. “No pot ser de cap altra manera”, ha afirmat. Vergès ha aprofitat per recordat les “dones represaliades” d’ERC: Carme Forcadell, Dolors Bassa, Meritxell Serret i Marta Rovira.

Et pot interessar  ERC reitera l'ús "partidista" del comitè de Peticions i reclama al govern espanyol l'oficialitat del català a la UE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut