Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Comissió Europea urgeix l’Estat espanyol a renovar el CGPJ perquè garanteixi la independència del sistema judicial

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha donat un toc d’atenció a l’Estat espanyol després que la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) hagi quedat encallada de nou, amb el trencament de les negociacions per part del PP. La Comissió assenyala que la renovació del CGPJ és un “assumpte prioritari” per tal de reduir “la influència dels poders legislatiu i executiu sobre la judicatura” i garantir així la seva independència.

Els portaveus comunitaris semblen farts d’anar darrere d’Espanya perquè renovi el CGPJ. Aquest divendres, durant una roda de premsa a Brussel·les, una portaveu comunitària ha urgit l’executiu espanyol perquè es posi d’acord en aquesta renovació: “L’informe sobre l’Estat de dret expressa molt clarament la posició de la Comissió respecte al fet que és molt important emprendre la renovació del CGPJ com un assumpte prioritari”, ha manifestat la portaveu, segons recull Público.

Publicitat

“Estem en contacte amb les autoritats espanyoles, a les que dirigim una clara recomanació i, un cop més, subratllem la importància de reduir la influència dels poders legislatiu i executiu sobre la judicatura“, ha expressat la portaveu d’Interior, Anitta Hipper, afegint que l’objectiu de la renovació ha de ser “enfortir la independència judicial”. Hipper també ha recordat que el comissari de Justícia Didier Reynders va visitar Madrid recentment per tractar aquest assumpte, sense poder aportar-hi cap solució.

L’organisme europeu porta avisant l’Estat espanyol de la necessitat de renovar el CGPJ des del passat mes de juliol, quan va incloure una recomanació específica per a Espanya a l’informe anual sobre la salut democràtica dels Estats membre.

Et pot interessar  Koldo s'encara amb el Senat i afirma estar "mort" mediàticament: "Em trucaran quan em declarin innocent?"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut