Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La Comissió Europea proposa mobilitzar 81 MEUR per compensar els productors agrícoles de l’Estat per la sequera

Espanya, amb una quota de gairebé el 25%, és el país que més ajudes rebrà

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha proposat repartir 81 milions d’euros entre els productors agrícoles de l’Estat afectats per la sequera, la inflació i altres distorsions del mercat. El nou paquet d’ajudes sortirà del pressupost de la política agrària comuna (PAC) i mobilitzarà un total de 330 milions d’euros en 22 estats membres, segons ha informat aquest dilluns l’executiu comunitari.

Espanya, amb una quota de gairebé el 25%, serà el país que més ajudes rebrà, per davant d’Itàlia (60,5 milions d’euros), França (53 milions d’euros) i Alemanya (36,7 milions d’euros). A més, els estats podran multiplicar per tres aquestes ajudes amb recursos nacionals. En el cas de l’Estat, doncs, el govern espanyol podria impulsar subvencions per 245 milions d’euros.

Publicitat

Els pagaments s’haurien de fer abans del 31 de desembre de 2023 i els països estan obligats a informar a la Comissió Europea dels criteris que s’han fet servir pel repartiment. A banda d’aquesta mesura de suport, Brussel·les ha proposat avançar el pagament de certes ajudes vinculades a la PAC perquè els productors agrícoles puguin rebre finançament més aviat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut