Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La burla de Lluís Puig al PDeCat: “Quin tribunal volen: el que ha suspès el president o el que posa 100 anys de presó?”

|

- Publicitat -

L’exconseller Puig critica la deriva judicial del PDCAT contra JxCAT: “Era l’última cosa que podia esperar”

L’exconseller de Cultura i actual president de la Mesa del congrés fundacional del nou JxCAT, Lluís Puig, ha criticat aquest dilluns la decisió de la direcció del PDeCAT de demandar judicialment JxCAT pel canvi a la propietat de les sigles del partit. Puig, que aquest diumenge es va donar de baixa del PDeCAT per aquest motiu, ha afirmat a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ que la deriva judicial “era l’última cosa que podia esperar” de la direcció de la formació hereva de CDC.

Publicitat

Puig ha explicat que la seva baixa del PDeCAT –juntament amb desenes de càrrecs municipals de la formació- és fruit de la presa de decisions unilaterals per part de la direcció i de la decisió de presentar una demanda als tribunals contra el nou partit de l’expresident Carles Puigdemont per les sigles de la formació.

“Vaig esclatar. No sé quin tribunal volen que resolgui aquest tema, si el que porta 10 mesos empresonant Dani Gallardo, o el que suspèn el president de la Generalitat, o el que posa 100 anys de presó i a nosaltres a l’exili, o el que demà passat posarà centenars de persones a declarar pel tall a La Jonquera”.

Puig ha afirmat que se sent “decebut” per la deriva del PDeCAT, però hi veu una “oportunitat perquè es clarifiquin les coses”. Ha advertit que encara hi ha càrrecs al PDeCAT que “estan esperant que en algun moment” la direcció “els consulti”, tot recordant que al juliol s’havia de celebrar una assemblea que no ha tingut lloc.

“No s’ha consultat las socis anar als tribunals en contra del president Puigdemont quan a l’últim consell nacional el 90% va votar transaccionar i anar cap a JxCAT”, ha afirmat. Segons Puig, alguns dels socis del PDeCAT estan “esperant” si es fa una consulta on “puguin opinar des de dins”.

Et pot interessar  Puigdemont obre una pàgina web on demana el suport de la ciutadania a la seva candidatura del 12-M

L’exconseller ha recordat que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no ha fet cap declaració ni actuació en contra del PDeCAT. Ara, ha afirmat, “hem de clarificar” qui són els que “volem anar junts seguint reballant per la independència i fent efectiu el mandat de l’1-O” i “els que diuen que cal tancar aquest expedient i tornar a un espai autonomista”.

S’hi ha sumat Isidre Sierra, Alcalde de Sant Climent de Llobregat i portaveu de JxCAT Metropolità, que també ha apuntat que aquest dilluns presentarà la seva carta de renúncia. Ha afirmat que cap membre del PDeCAT s’ha posat en contacte amb ell i ha recordat que els associats del PDeCAT van decidir anar cap a JxCAT. Sierra ha recordat que molts associats treballen perquè se sotmeti a votació aquesta proposta de confluència amb JxCAT.

Nova baixa important al PDeCat

Joan Pere Gómez ha deixat la direcció del PDeCAT. El responsable de l’àmbit territorial de les Terres de l’Ebre ha anunciat la decisió a l’executiva del partit, que es reuneix aquest dilluns al matí, tal com han explicat a l’ACN fonts coneixedores de la trobada. De moment, però, manté el carnet d’associat. El responsable territorial de Tarragona, Dídac Nadal, també podria abandonar la direcció del PDeCAT avui mateix. Gómez ha pres la decisió després que el partit portés JxCat als tribunals pel control de les sigles. L’aleshores vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, Lourdes Ciuró i Francina Vila ja van plegar a finals de juliol per discrepàncies amb el president de la formació, David Bonvehí.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut