Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La BBC assenyala l’Estat: “El judici posa a prova Espanya”

El mitjà britànic conversa amb Junqueras i Jordi Sànchez i recorda la repressió policial de l'1-O

|

- Publicitat -

Un dels mitjans més influents de l’esfera internacional, la BBC, no compra el relat del Gobierno i assenyala directament a la democràcia espanyola amb l’inici del judici polític.

En un article publicat aquest matí, per contextualitzar l’inici del procés judicial, el mitjà britànic assegura que el delicte de “rebel·lió” posa “a prova els tribunals d’Espanya”.

Publicitat

Amb el testimoni dels líders independentistes empresonats, la BBC recull les ombres sobre la justícia espanyola. En conversa amb el vicepresident legítim, Oriol Junqueras, el republicà assegura que el procés judicial és “una acció contra una ideologia i contra la dissidència política”: “És un judici sobre la democràcia que crea un precedent perillós per a tota Europa”.

El periodista, que també recorda la repressió judicial de l’1 d’octubre, entrevista també a Jordi Sànchez, expresident de l’Assemblea Nacional de Catalunya, qui, amb contundència, declara: “Fins i tot aquells que ens acusen de rebel·lió no ho creuen, on va ser l’aixecament? És una farsa total”.

En aquest sentit, Sànchez recorda que els jutges “van ser triats pels partits polítics per controlar-ho i imposar un resultat predeterminat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut