Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

JxCat reclama al govern espanyol que prohibeixi l’ús de pilotes de goma per part dels cossos de seguretat de l’Estat

|

- Publicitat -

Els grups parlamentaris de JxCat al Congrés i al Senat reclamen al govern espanyol que prohibeixi l’ús de pilotes de goma per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat. Els diputats ho han fet via proposició no de Llei i els senadors a través d’una moció. La proposta remarca de l’1-O les pilotes de goma van “tornar a Catalunya”, després que fossin prohibides l’any 2014 pel Parlament fruit “d’un intens debat” i assegura que el seu ús “va ser una expressió més de la violència d’aquell dia”. Junt per Catalunya critica que els cossos de seguretat estatals no han “respectat” els acords del legislatiu català en aquesta matèria i insisteix que “no pot haver-hi més ferits per la utilització” d’aquestes bales per part dels antidisturbis.

A l’escrit, insisteixen que l’actuació de les forces de seguretat estatal l’1 d’octubre “davant de persones que defensaven els seus drets de manera pacífica” ha estat “massivament qualificada com a desmesurada, desproporcionada, injusta, injustificable i sense respecte als Drets Humans”.

Publicitat

“La utilització de pilotes de goma va ser una expressió més d’aquesta violència”, conclouen des de JxCat, tot recordant que “una persona va perdre un ull i ,sens dubte, podria haver-se evitat”.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut