Dilluns, 25 d'octubre de 2021 - Edició 1187
La República

JxCat celebra que el Parlament implanti el vot telemàtic i demana sessions de control a distància

Eduard Pujol aplaudeix una “millora necessària” per adaptar la cambra al segle XXI

Avatar
Agències 14/04/2020
Primer pla del portaveu de JxCat, Eduard Pujol atenent als mitjans al Parlament el 24 de febrer del 2020 (Horitzontal)

JxCat ha celebrat que la Mesa d’aquest dimarts hagi decidit implementar el vot telemàtic per al pròxim ple del 24 d’abril que votarà els pressupostos de la Generalitat. En un comunicat, JxCat ha demanat també que les sessions de control al Govern es puguin fer a distància per tal de complir amb les mesures de seguretat recomanades. El portaveu del grup parlamentari, Eduard Pujol, ha valorat positivament una “millora necessària per adaptar el Parlament al segle XXI” i ha afegit que “dona garanties democràtiques i garanteix la legitimitat i la representativitat pròpies de la cambra”. Pujol ha insistit en la necessitat de seguir treballant en la reforma del reglament per tal de fer possible que “tota l’activitat parlamentària sigui digital”.

Segons ha decidit la Mesa, el ple de la setmana que ve serà en un format reduït d’un màxim de 21 diputats i es podrà escollir si es vota telemàticament o per delegació de vot.

JxCat confia que la Mesa de la setmana que ve validi que les sessions de control al Govern es puguin fer a distància “per fer-les compatibles amb les mesures de protecció que recomana el Govern per fer front a la pandèmia de la covid-19”.

“Incorporant solucions tecnològiques, el Parlament deixarà d’estar invisibilitzat i d’anar a remolc, serà operatiu i funcional per donar resposta a la crisi”, ha apuntat Pujol que també ha considerat “especialment significatiu” que la votació telemàtica entri en vigor justament el ple que debatrà uns pressupostos “absolutament necessaris perquè es convertiran en un mur de contenció per combatre la crisi sanitària, econòmica i social provocada pel coronavirus”.

JxCat aplaudeix igualment que la Mesa hagi aprovat una partida pressupostària per invertir en millores del sistema informàtic “per permetre l’activitat parlamentària telemàtica”, tal com havia demanat JxCat. I Pujol ha insistit en la necessitat de seguir treballat en la reforma del reglament del Parlament per tal de fer possible que “tota l’activitat parlamentària sigui digital” incloent sessions de control, comissions i altres òrgans. Per tal, segons ha dit, que sigui possible tramitar, debatre i validar iniciatives parlamentàries de manera telemàtica.

En aquest context, JxCat ha valorat positivament que aquest dimarts la Junta de Portaveus hagi avalat la tramitació per lectura única de la reforma de reglament impulsada pel grup d’Eduard Pujol. Encara no s’ha decidit però en quin ple es votarà la iniciativa.