Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Justícia va concedir el tercer grau a Manuel Bustos, en contra del criteri de la presó de Lledoners

|

- Publicitat -

L’exalcalde socialista de Sabadell Manuel Bustos ja pot sortir de la presó durant els caps de setmana des de fa un mes, tot i tenir dues condemnes fermes pel cas Mercuri, segons explica 324. El Departament de Justícia va donar a Bustos el tercer grau restringit, una modalitat més limitada que el règim obert, però que permet fer sortides al carrer. Tot plegat, fent el contrari del que marcava la proposta inicial de la junta de la presó de Lledoners, segons ha avançat El País i ha pogut confirmar TV3.

Bustos va ingressar a la presó de Lledoners el gener passat per complir una condemna de 36 mesos per abusar del seu poder i retirar multes a familiars. Paral·lelament, té una altra condemna d’1 any i 9 mesos de presó per haver col·locat “a dit” un càrrec a l’Ajuntament de Montcada i Reixac.

Publicitat

Els tècnics proposaven atorgar-li el segon grau —que no permet fer sortides al carrer— perquè encara té causes pendents de judici. Tanmateix, el Servei de Classificació d’Afers Penitenciari va considerar que Bustos compleix tots els requisits per tenir un tercer grau, al·legant, entre altres motius, que la condemna és inferior a 3 anys de presó i que ha pagat les indemnitzacions econòmiques.

Aquest tercer grau ha fet aixecar sospites, ja que només en un 5% dels casos s’acaba decidint una proposta diferent de la que inicialment fa la junta d’una presó sobre un intern. Per la seva banda, el Departament de Justícia defensa la seva decisió i nega que sigui per motius polítics.

 

Et pot interessar  Un veí de 70 anys de Sabadell se suïcida després de ser desnonat del pis on vivia des de feia 30 anys
Publicitat

Opinió

Minut a Minut